Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Bonnier går in i Reco

Publicerad: 20 januari 2014, 14:24
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:50

Bonnier Dagstidningar går in som delägare i rekommendationssajten Reco.se. – Äntligen får vi draghjälp att bygga varumärket, säger grundare och vd Tobias Basilius till Dagens Media.


Hur stor Bonnier Dagstidningars ägande är vill parterna inte berätta, men det rör sig om en "betydande minoritetspost". Bonnier Dagstidningars cfo Eva Stoppel och Carlos Lorente, m&a-medabetare på Bonnier AB, tar plats i Recos styrelse i samband med affären.

För Reco betyder Bonniers intresse att sajten får tillgång till en betydligt större publik.

– Vi har hittills arbetat hårt med att bygga vår affär, nu får vi hjälp med att bygga varumärket och få kännedom genom Bonniers dagstidningar och sajter, säger Tobias Basilius.

I gengäld bidrar Reco med innehåll till Bonniers tidningar.

– Det finns ett tydligt läsvärde i det vi har på vår sajt. Vi har topplistor över en rad verksamheter i de flesta städer, som kan komplettera tidningarnas innehåll.

Reco omsatte 7,1 miljoner kronor 2013, och har i dagsläget ett tusental kundföretag som betalar för att få rekommendationer på Reco.se.

Enligt Tobias Basilius har omsättningen fördubblats fyra år i rad, och även i år räknar han med stark tillväxt.

– Rekommendationer är grunden för alla affärer på nätet. Vi är de enda i Sverige som jobbar med att bygga en affär kring rekommendationer.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev