Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Bloggare till attack mot Skatteverket

Publicerad: 9 April 2010, 08:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

"Kissie", "Blondinbella" och Katrin Zytomierska vill inte lämna in kvitton.


Skatteverket har satt flera stora bloggar under lupp.

Nu går tre av Sveriges bloggdrottningar till hård attack mot myndigheten. Kissie, Blondinbella och Katrin Zytomierska vill stoppa, vad dom kallar det, skattmasens häxjakt på bloggare.

Skatteverket kräver sedan en tid tillbaka att bloggare ska kunna uppvisa kvitton för produkter och tjänster som de bloggar om. Det har fått tjejerna att rasa. I en gensam krönika på sajten Newzglobe.com skriver bloggerskorna att de sällan sparar kvitton på saker de köper privat.

Trion menar att produkterna de får från företag oftast är saker som de inte vill ha och inte har bett om, saker som skickats i förhoppning att de ska blogga om produkterna. Därför ifrågasätter de varför man ska betala skatt för saker som går rätt ner i papperskorgen.

Bloggerskorna bedyrar också vilket hårt arbete som ligger bakom en stor blogg och menar att Skatteverket nu bestraffar dem för all tid de lagt ner.

Avslutningsvis hänvisar dem till lagen om skatteplikt för gåvor som togs bort 2005 och menar att diskussionen rimligtvis borde vara avslutad här.

Henrik Boman

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.