torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Bloggare bojkottar Veckorevyns tävling

Publicerad: 4 augusti 2010, 06:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:43

Bloggare tvingas betala för att gå på Veckorevyns fest. Nu vill bloggen Kenza, med hundratusentals besökare i veckan, bojkotta tävlingen.

Ämnen i artikeln:

VeckorevynBlog AwardsKenza

MS

Martin Schori


Den 25 september är det återigen dags för Veckorevyns stora bloggtävling ”Blog Awards”.

Då samlas Sveriges bloggelit för att mingla med varandra i det verkliga livet samt utse de bästa prestationerna inom bloggosfären.

För de stora bloggarna är festen – som hålls på Café Opera -  gratis. Men, för första gången sedan galan startade, måste de bloggare som inte drar lika stora läsarskaror betala 200 kronor för att få komma dit. Helt fel, menar nu Kenza Zouiten, som driver en av Sveriges mest besökta bloggar (och därmed slipper betala).

”Det spelar alltså ingen roll att de redan har en massa sponsorer, för nu måste bloggarna alltså BETALA för att göra reklam för dem. För det är reklam de får. Bloggarna går dit, bloggar om det, bloggar om innehållet i goodiebagsen och får sponsorerna att hurra”, skriver hon i sin blogg, och uppmanar fler att bojkotta galan.

Louise Bratt, chefredaktör för Veckorevyn, säger att hon har förståelse för kritiken och att tidningen hade förväntat sig reaktioner.

– Vi ska gå ut med en förklaring på sajten inom kort, säger hon till Dagensmedia.se.

Varför måste bloggarna betala för att göra reklam för er?

– De betalar inte för att göra reklam för oss, de betalar för att gå på ett stort påkostat event. Vi har en allmän biljettförsäljning och ser det här som en möjlighet för fler personer att gå på galan.

Bloggarna har nu startat en Facebook-grupp med namnet "Bojkotta Blogawards 2010", som i skrivandets stund har 167 medlemmar.

Louise Bratt tänker dock inte ge efter för kritiken.

– Vi testar det här nu. Vi har inga planer på att förändra någonting, säger hon.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev