Blogg.se utkastade av Google

2012-04-26 10:23  

Allers bloggnätverk, Blogg.se, har blivit uteslutna ur Google på grund av spambloggar.

I skrivande stund ger en sökning på ”blogg.se” på Google inte ens en hel sida med träffar. Anledningen är att bloggnätverket har blivit utestängda av Googles sökalgoritm.

– Vi har haft problem med spambloggar och tittar på det här just nu. Jag är på väg in i ett möte och har inte tid att prata just nu men ber om att få återkomma i eftermiddag, säger Gustaf Kellner, vd på Blogg.se.

Magnus Bråth, SEO-expert, tror att uteslutningen kommer att slå hårt mot Blogg.ses affär.

– De kommer förmodligen tappa en hel del trafik. En stor del av trafiken länkas förstås inte via Google men samtidigt kan man inte bortse från att Google är den absolut största trafikdrivaren på nätet.  

Att det är spambloggar som gjort att Blogg.se blivit uteslutna ser han inte som förvånande.

– Det är väldigt vanligt inom alla bloggnätverk och det är ett enormt jobb att hålla efter. Sedan innehåller Blogg.se också många väldigt korta bloggposter med utlänkar vilket kan ha klassificerats som spam av Googles algoritm.

Mer info kommer.

Henrik Widell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt