Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Blogg Esse lägger säljet på Wyatt

Publicerad: 27 Augusti 2009, 06:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Wyatt Sales får uppdraget att sälja åt det Allers-ägda bolaget Blogg Esse.


Blogg Esse är ett nätverk för bloggare – de allra flesta unga mellan 15 och 24 år.

Tidigare sålde koncernkusinen SprayPassagen annonser åt Blogg Esse, då båda är ägda av Allers. Men som Dagensmedia.se berättade igår sålde Allers nyligen av sitt ägande i SprayPassagen, och då passar Blogg Esse på att byta säljbolag.

Från och med månadsskiftet läggs säljet istället på Wyatt.

– Vi har många ungdomar som bloggar åt oss och tillsammans kan vi skapa det bästa som marknaden har skådat i Sverige för den här målgruppen, säger Roland Karlsson, vd på Blogg Esse.

I Wyatt Sales portfölj ingår nu Blogg.se, Bilddagboken.se, Lunarstorm.se och Bloglovin.com. Roland KArlsson säger att han i och med samarbetet hoppas kunna göra fler räckviddskampanjer.

Blogg Esses omsättning för bokslutsperioden 2007-10 till 2008-09 uppgick till 4,5 miljoner kronor. Men bolaget blöder pengar, och rörelseförlusten uppgick till -3,5 miljoner.

– Vi har tagit stora kostnader för att utveckla ny bloggplattform. Dessutom försvann annonsmarknaden i och med konjunkturen, men hösten har börjat skapligt.

Hur blir det i år?

– Vi kommer att göra röda siffror men jag vet inte exakt hur mycket det blir.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.