Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt

Blocket stäms för bildstöld

Publicerad: 19 Januari 2011, 09:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:24

När onlinejätten lanserade sin e-handelstjänst använde de stulna bilder. Det menar företaget Junkyard som stämmer Blocket på 8 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SchibstedBlocket

Junkyard.se som är en skateboard, snowboard och surf-shop menar att de bilder som Blocket använt för att lansera sin e-handelstjänst är stulna. En av bilderna ska också ha använts av Blocket i en reklamfilm i TV4-gruppens kanaler.

– De använder våra bilder för att våra konkurrenter, som ingått i samarbetet med Blocket, ska kunna sälja sina produkter. Vi är i en bransch där bilderna säljer så det är en väldigt känslig fråga, säger Jonas Moberg, ekonomichef på junkyard.se.

Hur påverkar det er?

– Vi var ganska chockade över att Blocket som ändå är marknadsledande kunde göra något sådant. Vi upplever också att det skadar vår grafiska profil då våra upphovsrättsskyddade bilder syns i andra sammanhang, säger Jonas Moberg och fortsätter:

– Man blir ju förvånad, irriterad och förbannad på att någon annan kapitaliserar på det arbete som vi har lagt ner.

Vad har ni för förhoppningar på att vinna ärendet?

– Jag har svårt att se att vi inte har rätt i sak här. De har gjort något som är olagligt och sedan får det visa sig hur rättsläget är.

Totalt sett ska det röra sig om minst 365 bilder som Blocket har använt sig av under hösten.

Junkyard.se drivs av bolaget TL Trading AB.

Dagensmedia.se söker ansvariga på Blocket.

Dante Thomsen


Ämnen i artikeln:

SchibstedBlocket

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.