Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Blå Linjen ska lyfta Windows 8

Publicerad: 1 februari 2013, 05:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:57

I dag lanserar mobil-tv-kanalen Pocket Entertainment sin nya app för Windows 8. Samtidigt släpps första avsnittet av Blå Linjen - en actionkomediserie som lämpligt nog kretsar kring en Windows-pc.


Ämnen i artikeln:

Pocket Entertainment

Mobil-tv-kanalen Pocket Entertainment lanserades i höstas och satsar på film i kortformat - lagom för resan på bussen eller tunnelbanan.

I dag lanserar företaget sin första app som tagits fram i samarbete med Microsoft. Appen är anpassad för Windows 8 och Windows Phone 8, men kommer även att bli tillgänglig för Iphone och Androidmobiler om en månad.

I samband med appens lansering släpps även det första avsnittet av "Blå linjen" - en serie om fem avsnitt som spelades i under vintern i Stockholm. Serien beskrivs som en actionkomediserie, som lämpligt nog kretsar kring en Windows-pc.

– Vi har jobbat väldigt nära Microsofts mediebyrå IUM. I serien presenteras ett antal Windowsprodukter, det är produktplacering men på ett snyggt sätt. Handlingen kretsar till exempel kring en Windowsdator, berättar Amelie Håkansson pr-ansvarig på Pocket Entertainment.

Serien är skriven och producerad av Jon Holmberg som jobbat med regi och manus för ett antal tv-produktioner, bland annat "Partaj", Playa del Sol" och "Humorgalan".

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Pocket Entertainment

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.