Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Björn Borg letar kalsongmodeller från hela världen

Publicerad: 10 Augusti 2009, 06:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

Uppmanar konsumenterna att skicka in bilder på sig själva i underkläder.


Björn Borgs kommunikation på nätet har sedan en tid tillbaka kretsat kring den egna sajten, där man lagt ut olika uppdrag som man ber konsumenterna att utföra.

För drygt ett år sedan uppmanade man besökarna att skicka in gamla underkläder som sedan skulle skänkas till den värsta krigshetsaren. Det slutade med att klädmärket dumpade 19.000 kalsonger och trosor utanför Vita Huset, då George Bush fått utmärkelsen av röstande deltagare.

Nu lanserar Björn Borg kampanjen "Spread the Spirit" som bygger på ett annat uppdrag. Konsumenterna har den här gången uppmanats att skicka in bilder på sig själva när de poserar på "oväntade platser och i knasiga situationer", endast iförda undekläder.

Enligt klädmärket har man inspirerats av golfaren Henrik Stenson, som nyligen golfade i bara kalsongerna efter att en boll hamnat i vattnet.

– Vi har fått in mellan 300 och 400 bilder från 31 länder, så det är lite tack vare konsumenterna som vi valde att lyfta det här uppdraget, säger Björn Borgs pr-chef Rocky af Ekenstam Brennicke till Dagensmedia.se.

På Björnborg.com finns förslag på utmaningar, till exempel vem som kan skicka en bild från den kallaste platsen eller högsta punkten. Varje månad väljs en vinnarbild, som kammar hem sin vikt i underkläder.

– Björn Borg-kontoren i olika länder kommer också att tävla med varandra och se vem som får in flest bilder, säger Rocky af Ekenstam Brennicke.

Navet i kampanjen är sajten men företaget genomför också events på mässor och på andra platser.

Dessutom samarbetar klädmärket med tidningen Vice. Kampanjen är framtagen av Farfar. Jung är Björn Borgs pr-byrå. Produktionsbolaget heter "It's Showtime".

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.