Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Bink tar Expressen ur Sifos nätmätningar

Publicerad: 20 Januari 2011, 10:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:24

Konflikten mellan Bonniers säljbolag Bink och TNS Sifo – som backas upp av mediebyråerna och de stora medierna – förvärras när Bink nu tar Expressen ur Sifos mätningar.


Ämnen i artikeln:

Martin AhrendSifoExpressenTNS SifoBink

Som dagensmedia.se tidigare avslöjat riktar mediebyråerna skarp kritik mot säljbolaget Bink och dess vd Martin Ahrend. Detta efter att Bink valt att stå utanför TNS Sifos RM-mätningar för internet, och därmed anses sabotera den nätvaluta som mediebyråerna så länge efterfrågat. Nu går Bink steget längre och väljer att avsluta expressen.ses samarbetet med Sifos RM Internet. Expressen.se har varit med i nätmätningarna från starten men i januari flyttades sajtens sälj över till Bink.

Lars Näsström, projektledare på TNS Sifo beklagar det inträffade:

– Bink har en hel del synpunkter på hur vi sköter saker och ting men det är inte vi ensamma som bestämmer hur det här systemet ska vara utformat. Beslutet fattas inom den internetgrupp som förutom av oss består av de övriga medierna i projektet.

Sifos ambitioner i dag, beträffande Bink, är att få bolaget att åtminstone sätta sig tillsammans med de övriga medierna i gruppen och diskutera hur eventuella problem ska lösas. Hur chanserna ser ut för att det ska hända, vill Lars Näsström inte uttala sig om.

– Vi har en dialog i dag i alla fall, och det är en förbättring.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.