Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Bink: Expressen ska tillbaka

Publicerad: 20 Januari 2011, 14:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:24

Efter dagensmedia.ses rapportering om Expressen utträde ur Sifos RM-mätningar presenterar Bonniers säljbolag Bink nu motsatt information.


Ämnen i artikeln:

Martin AhrendBonnierSveriges MediebyråerTNS SifoBink

Den infekterade striden om Binks deltagande i TNS Sifos RM-mätningar tog en ny vändning när Expressens siffror slutade rapporteras vid årskiftet.

Sifo fick av teknikbolaget Adtoma, som skött leveransen av Expressens siffror till Sifo, veta att Bink skulle plocka bort Expressen ur mätningarna permanent.

– Jag är glad att det skrivs om detta och att diskussionen kommit igång, vi vill bara få mätningarna att fungera, säger Lars Näsström, projektledare på TNS Sifo.

Senast i måndags hölls ett möte mellan Bink och Sifo, men enligt uppgift sades då ingenting om att leveransen av Expressens siffror skulle komma igång.

Dagensmedia.ses rapportering om de uteblivna siffrorna tidigare idag fick dock Binks vd, Martin Ahrend att kontakta Sifo, och presentera nya uppgifter: Expressen kommer att finnas med i mätningarna framöver. När leveransen kan återupptas är dock oklart.

Martin Ahrend, vill dock inte uttala sig:

– Jag ser ingen anledning att göra det. Du måste förstå att jag är upprörd över allt som skrivits om det här, säger han till dagensmedia.se.

Diskussionen är extremt känsligt. Från att ha förts öppet - med uppskruvad retorik - vill nu alla parter tona ned motsättningarna.

– Vi är givetvis intresserade av att så många möjligt är med, så att vi får en gemensam valuta. Då gäller det att de flesta större aktörer är med annars tappar valutan sitt värde, säger Staffan Slörner, vd på Sveriges Mediebyråer.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.