Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Bildspel – så blev "Alex from Target" internetkändis över en natt

Publicerad: 3 November 2014, 09:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

Internetfenomenet #alexfromtarget sprids som en löpeld på Twitter.


Under hashtaggen #alexfromtarget har en bild på en tonåring som arbetar på stormarknaden Target fått viral spridning i sociala medier.

Den första bilden lades upp i söndags av Twitter-användaren @auscalem, rapporterar flera utländska medier, och den fick snabbt spridning på grund av kassabiträdets utseende.

På bara några timmar blev "Alex from Target" ett internetfenomen och Twitter-användare började skapa egna "memes" och uppföljare under hashtaggen. En del frågade sig också om det hela var en pr-kupp från Target.

I går kväll insåg den som tros vara den riktiga "Alex from Target" att han blivit en Internet-kändis. "Am I famous now? twittrade han, följt av "Now I have to change my number…" I dagsläget har @acl163 över 200 000 följare på Twitter. Även hans flickvän har fått ta del av uppmärksamheten och hon har nu över 15 000 följare på Twitter.

Se några av bilderna som sprids på Twitter under hashtaggen i bildspelet ovan.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.