Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag15.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Bianca Ingrosso: "Jag har blivit en storasyster-figur för mina läsare"

Publicerad: 5 December 2015, 06:00
Uppdaterad: 20 September 2016, 10:58

Modebloggaren och nöjesprofilen Bianca Wahlgren Ingrosso berättar om vad som är hennes stora passion och varför hon blev tvungen att ta en paus från bloggandet.


Ämnen i artikeln:

Nyheter 24Finest.se

Bianca Wahlgren Ingrosso, 21, är kanske mest känd för att vara dotter till Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso – i alla fall hittills. Mycket talar för att hon kommer att stå sig gott på sitt eget namn framåt, när en alldeles egen mediekarrär börjar ta form.

Idag driver Bianca Ingrosso en populär blogg som tills för två veckor sedan hade sin hemvist hos Finest.se, när hon värvades av Nyheter 24-gruppens mode- och livsstilsajt Modette som sajtens nya storbloggare.

– Det känns jättebra att bli en del av Modette. Det är en sajt som står för girl power och tar tjejernas parti, så det känns som en helt perfekt plats för mig, som är av åsikten att tjejer ska våga sticka ut och ta plats. Min förhoppning är att få jobba mer med videoskapande och rörlig bild hos Modette, det ligger i tiden, säger Bianca Ingrosso till Dagens Media.

I dag går årets Social Media Party av stapeln, där Bianca Ingrosso är nominerad som Årets bloggare.

– Det är fantastiskt, speciellt eftersom vi bara är fyra nominerade i kategorin. Jag tror såklart att Kenza kommer att vinna, hon har ju Nordens största blogg. Men jag tror att min blogg har en styrka just när det gäller Social Media Party, som har stort fokus på just medier, för där har jag ju länge varit en profil i och med min familj.

Bloggandet har Bianca Ingrosso ägnat sig åt i lite drygt tre år, och det bästa med det menar hon är möjligheten att på så sätt låta människor lära känna henne för den hon är.

– Jag är en person som har lätt för att vara öppen och personlig, så när jag fick en förfrågan från Finest om att börja blogga kändes det självklart att hoppa på tåget. Nu har det lett till att jag blivit mer än Pernilla Wahlgrens dotter och syster till Benjamin Ingrosso. Dessutom har det inneburit att jag lärt känna mig själv mer, både på gott och ont. Jag har alltid varit intresserad av skönhet och mode, men i och med bloggandet har jag förälskat mig i foto. Idag lägger jag hellre pengar på en ny kamera än en väska, säger Bianca Ingrosso.

Sina bloggläsare har hon en nära kontakt med:

– Ibland känns det nästan som om jag har blivit en storasyster-figur för vissa av mina läsare. En del hör av sig och berättar om saker som de säger att de aldrig vågat öppna upp sig om tidigare. Jag tror att det kan vara så ibland, att man hellre vänder sig till någon utomstående än till en familjemedlem när man behöver få ur sig någonting jobbigt. Jag prioriterar alltid att svara, för jag tycker att det är vackert att folk skriver till mig på det sättet.

Vilka är baksidorna med bloggandet?

– Att alla får möjlighet att skaffa sig olika uppfattningar om mig och lätt kan missuppfatta det jag skriver. Men ibland orkar jag inte skriva jättetydligt och förklara i detalj i inläggen hur jag menar eller hur jag mår, och då händer det såklart att jag blir dömd av folk som inte känner mig.

Bianca Ingrosso menar att hon reagerar olika på kommentarer från läsare som har negativa åsikter om henne.

– Ibland blir jag jätteledsen, men då är det liksom bara att vara det. Det går över. Andra tar jag inte ens åt mig av, när jag märker att det handlar om människor som satt i system att skriva hatkommentarer. Då orkar jag inte lägga energi på det.

Har det blivit för mycket någon gång?

– Ja, för någon vecka sedan kände jag faktiskt att jag behövde ta en paus från bloggandet. Jag orkade inte med att massvis med människor hade så sjukt mycket åsikter om vad jag gör, vad jag tycker och liknande. Anledningen till att jag älskar min blogg är för att det jag skriver hjälper och intresserar andra, då är det så himla trist när det sitter kvinnor i femtioårs-åldern och av någon anledning hatar på att jag bodde hemma eller har en bra relation med min mamma.

Bianca Ingrosso menar vidare att det ibland kan vara jobbigt att ständigt behöva hålla sig uppdaterad och varje dag leverera någonting intressant till bloggen.

– Men jag brukar försöka vara öppen med att livet inte alltid är glammigt. Det skulle sätta hög press på unga tjejer som läser mig blogg om jag endast skulle visa upp när jag shoppar kläder eller äter luncher på stan. Därför väljer att också visa upp en söndag i soffan, när jag vaknar klockan ett på dagen eller är inne på min fjärde film. Ärlighet är alltid uppskattat.

Vad har du för mål framåt?

– Jag brinner verkligen för musik, det är min stora passion i livet. Det finns många vägar att gå där, men en dröm är att jobba behind the scenes i musikbranschen och vara en del av management-teamet bakom en artist, gärna som någon slags projektledare. Jag är en extrem perfektionist och älskar att styra upp saker och ting. Om mamma ropar att vi ska rensa garderoben blir jag överlycklig. Dessutom tror jag att jag är bra på att hitta talanger och ta fram det bästa i människor.

På fritiden är det framför allt en sak som dominerar Bianca Ingrossos tid: mat.

– Jag älskar att äta mat, när jag är ledig är det typ det enda jag kan tänka på. Att testa nya resturanger är det bästa jag vet. Favoriten just nu är italienska Caina på Nobis Hotel, sedan älskar jag såklart Berns.

Läs även:

Modette värvar Bianca Ingrosso

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nyheter 24Finest.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.