fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Betalade inte reklambilen – jagas av fogden

Publicerad: 18 oktober 2010, 14:27

Skuldtyngda Realtid har under en längre tid använt sig av Smartcars som marknadsföringskanal. Under förra hösten var det dags att betala Mediagruppen i Stockholm som äger bilarna men någon betalning har ännu inte kommit in.

Ämnen i artikeln:

Jonas Wiwen-NilssonRealtid

DT

Dante Thomsen


Alternativ Media AB, företaget bakom ”Sveriges hårdaste affärstidning”, Realtid.se, har återigen hamnat i blåsväder. Företaget har flera obetalda skulder som hamnat hos Kronofogden, bland annat till Mediagruppen i Stockholm som sålt annonsutrymme på så kallade Smartcars till Realtid.

– Vi har gjort affärer med dem tidigare där allt har fungerat som det ska så jag vet inte varför vi inte har fått betalt. Men efter vad man har läst sig till är det klart att man får känslan att de blöder, säger Johan Fryksenius på Mediagruppen i Stockholm.

Johan Fryksenius berättar att man varit i kontakt med Alternativ Media och att de har ambitionen att betala. Trots detta har alltså skulderna inte betalats på nästan ett år.

– Vi har meddelat Jonas Wiwen-Nilsson att vi inte kan vila på det längre och att vi har skickat ärendet vidare. Har han ambitionen att lösa det här så är det ju bara att ringa, men det har han inte gjort och så länge han inte hör av sig får Kronofogden göra sitt jobb.

Skulden till Mediagruppen är inte den enda som registrerats hos Kronofogdemyndigheten. Realtid.se har flera obetalda räkningar på hög: 170 000 kronor till Skattekontoret, över 150 000 kronor hos Office Mellansverige och nästan 50 000 kronor hos Ernst & Young. Totalt sett uppgår skulderna till nästan en halv miljon kronor.

Några av skulderna förfaller till betalning imorgon tisdag och betalas de inte kan Realtid bli föremål för en utredning av betalningsförmågan. Och det är inte första gången Realtid har problem med Kronofogden, tidigare under hösten rapporterade Dagensmedia.se att företaget hade 300 000 kronor i skatteskulder, ett ärende som nästan fick kronofogden att starta en utredning. I förra veckan stämdes också företaget av redovisningskonsulten PWC då en räkning inte betalats i tid.

Enligt Realtids vd Jonas Wiwen-Nilsson är några av skulderna redan betalade. Han lovar också att Mediagruppen ska få sina pengar.

Varför har betalningen dröjt så länge?– Det här är förhoppningsvis de sista sviterna av den brutala lågkonjunkturen. Vi håller successivt på att betala av alla de här skulderna.

Hur står det till med ekonomin på Realtid? – Vi har en fullt finansierad affärsplan, säger Jonas Wiwen-Nilsson.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev