Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Bättre än väntat för Apple

It-jätten Apples fjärde kvartalsrapport redovisar en omsättning och ett resultat som var högre än analytikernas förväntingar. Försäljningsprognosen fick dock aktien att sjunka i efterhandeln.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 02 November 2018, 07:24
Uppdaterad: 02 November 2018, 07:24

Ämnen i artikeln:

IphoneApple

Apples fjärde kvartalsrapport redovisar en omsättning på 62,9 miljarder dollar, vilket motsvarar en ökning på 20 procent sedan samma kvartal förra året. Det var bättre än analytikernas förväntningar som låg på 61,4. Det skriver The Guardian

Resultatet per aktie landade på 21,91 dollar, även det bättre än analytikeras förväntningar på 2,78.

I ett pressmeddelande uppger Apples vd Tim Cook och ekonomichefen Luca Maestri framgångar med tjänster som iCloud, Apple Music och App Store som bidragande till framgången. 

Under det fjärde kvartalet sålde Apple 46,9 miljoner Iphones, vilket motsvarar en ökning på 13 procent i jämförelse med samma kvartal föregående år. 

Samtidigt gör Apple en dyster prognos för första kvartalet 2019. Bolaget räknar med intäker på 89 till 93 miljarder dollar. Analytikerna väntar sig en omsättning på 93 miljarder och prognosen gjorde att aktien föll i efterhandeln med 7 procent. 

Ämnen i artikeln:

IphoneApple

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.