Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

”Bara fantasin stoppar oss”

Publicerad: 16 november 2011, 08:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:50

Telekombolaget Ericsson vidgar vyerna och breddar verksamheten för att förbereda sig för ett samhälle där allt är ihopkopplat i ett stort nätverk.


Ola Ahlvarsson startar Sime-dagen med att titta närmare på möjligheter och baksidor med morgondagens uppkopplade samhälle i ett samtal med Dwight Witherspoon, director communications på Ericsson.

– Det är bara fantasin som stoppar oss när det handlar om vilka möjligheter det innebär när allt är uppkopplat, säger Dwight Witherspoon.

Människors kunskap, utbildningssystemet, hälsosektorn, det sociala samspelet, företagens affärer och entreprenörskap kommer att påverkas. Så även Ericssons verksamhet. Det som en gång var ett renodlat telekombolag har blivit ett bolag som också möjliggör utbildningslösningar i Afrika och 3D-tv.

Han ser tre områden som driver utvecklingen – molnet som innebär delning av datakraft och innehåll, den mobila accessen och bredbandet.

– Men vi behöver samarbeta för att få det här att hända, säger Dwight Witherspoon.

Han nämner ett exempel i projektet New Cities, som utforskar hur framtidens städer kan komma att se ut.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.