Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Bang vill få större spridning med ny sajt

Publicerad: 7 April 2010, 08:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Läsarna får skriva kärleksbrev till feministiska förebilder och skicka in egna blandband då Bang satsar på webben.


Den feministiska tidskriften hoppas få spridning med hjälp av sociala medier.

– Tanken är att artiklarna ska bli lättare att dela när de finns på sajten, med hjälp av spridning via Facebook och Twitter. Det har ju varit svårt tidigare då vi bara haft en tryckt tidning, säger Cajsa Unnbom, webbredaktör på Bang.

Bang kommer lägga ut artiklar från nya och äldre nummer och låter redaktörer som kommit och gått tipsa om sina favorittexter. Tanken med sajten är att bjuda in läsarna och göra de delaktiga genom att skicka in blandband, kommentera och skriva kärleksbrev.

– Vi låter Bangskribenter och läsare att skriva kärleksbrev till någon feminist som har inspirerat dem aktivistiskt eller tankemässigt, och som vi publicerar på sajten. Vi har bjudit in flera namnkunniga feminister, men det är fortfarande hemligt vilka de blir.

I juni kommer Bang att lansera en kampanj under namnet ”Feminister gillar” där de ber läsare att skicka in bild på sig själv tillsammans med en fråga som de vurmar extra mycket för.

– Med det vill vi visa att feminismen har massa olika ingångar, säger Cajsa Unnbom.

Den nya designen är resultatet av ett nära samarbete mellan Bang och reklambyrån Ploski & Lindberg, som även har utvecklat Easymag, publiceringsverktyget som webbplatsen baseras på.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.