Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Bambuser ett av företagen som får Google-miljoner

Publicerad: 25 Februari 2016, 07:49
Uppdaterad: 25 Februari 2016, 08:13

Bambuser, med vd:n Jonas Vig, får pengar av Google.

Foto: Bambuser AB

Svenska Bambuser är ett av de företag som Google har valt att sponsra i Sverige. "We're thrilled", skriver företaget på Twitter.


Ämnen i artikeln:

Google

Som Dagens Media berättade igår har Google nu beslutat vilka medieprojekt i Europa som i en första vända kommer att tilldelas pengar inom ramen för Digital News Initiative Innovation Fund.

Totalt 128 organisationer från 23 europeiska länder får dela på 27 miljoner euro, eller drygt 250 miljoner kronor. I Sverige kommer fyra projekt – ett större, ett medelstort, samt två ”prototyp-projekt” – att sponsras med totalt 638 000 euro, motsvarande knappt 6 miljoner kronor.

Nu står det klart att det svenska livestreaming-företaget Bambuser är ett av de bolag som tilldelas pengar i Sverige.

Bambuser berättar själva om nyheten via företagets Twitter-konto.

 

Dagens Media berättade för en dryg vecka sedan att Bambuser just nu är på offensiven.

Företaget har nyligen lanserat nya tjänsten Iris, som möjliggör för användarna, till exempel ett företags fältreportrar, att snabbt sända live från sina mobiltelefoner direkt i företagets egen videomiljö.

Flera skandinaviska mediehus har börjat använda sig av tjänsten och nyligen blev det klart att även norska public service-bolaget NRK blir Iris-användare.

– Att ytterligare ett av de stora skandinaviska mediehusen valt vår lösning känns jätteroligt. Speciellt att de valde oss efter en väldigt grundlig utvärdering och upphandling, sade Bambusers vd Jonas Vig till Dagens Media.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.