onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Axel Andén lämnar Medievärlden

Publicerad: 20 maj 2019, 09:21

Foto: unknown

Axel Andén lämnar Medievärlden för att istället inta rollen som chefredaktör på Haparandabladet.

Ämnen i artikeln:

Medievärlden

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Medievärldens chefredaktör och ansvarige utgivare Axel Andén utses till ny chefredaktör på Haparandabladet och efterträder därmed Örjan Pekka. 

Axel Andén har arbetat på Medievärlden i hela 13 år. Tidigare har han även arbetat på bland annat Dala-Demokraten och Svenska Dagbladet. 

I det nya uppdraget kommer han fortsätta utveckla den abonnerade tidningen i sin traditionella form såväl som tidningens digitala produkter. 

– Haparandabladet är en välskött dagstidning som spelar en mycket viktig roll för samhällena i Tornedalen med sina lokala granskningar. Den är en av få fristående dagstidningar i Sverige som inte köpts upp av någon av de stora koncernerna och efter två somrar som nyhetschef vet jag att det är ett roligt jobb med fantastiska kollegor. Mitt nya uppdrag känns både hedrande och spännande när jag nu också ska leda tidningens utvecklingsarbete, säger Axel Andén, i ett pressmeddelande.

Sedan 1997 har Örjan Pekka varit chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen. Även om Axel Andén tar över hans roll i november kommer han stå kvar som vd, ägare och ledarskribent. 

– Det känns riktigt roligt. Axel Andén tillför en digital kompetens och en kunskap om media som kommer att vara värdefull för våra läsare och annonsörer. Han är också känd bland våra läsare, då han under ett antal perioder sedan 2016 jobbat på Haparandabladet, säger Örjan Pekka, i ett pressmeddelande. 

Linnéa Kihlström kvartstår som tf chefredaktör och tf ansvarig utgivare för Medievärlden, roller som hon haft sedan Axel Andén gick på föräldraledighet i december 2018. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev