söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Avstängda forumet bytte leverantör – bannades snabbt igen

Publicerad: 6 augusti 2019, 06:57

Det kritiserade forumet 8chan var för en kort stund tillbaka online – men nu har ytterligare en nätverksleverantör stängt av sajten.

Ämnen i artikeln:

Digitalt

LDV

Lucas De Vivo


Som Dagens Media rapportera under måndagen stängde nätverksleverantören Cloudfare av sina tjänster för sajten 8chan – ett forum där nästan allt toleraras och där El Paso-skytten publicerade sitt manifest. Det gjorde att sajten strax efter klockan nio svensk tid inte längre gick att nå.

Men bara timmar senare var sajten uppe igen. Då hade de bytt till tjänsten Bitmitigate – samma bolag som den nazistiska tidningen Daily Stormer använt sedan Cloudfare stängde av dem för två år sedan. 

Men det tog inte lång tid innan även den tjänsten försvann som ett alternativ för 8chan. Bitmitigate använder tjänsten Voxility, som stängde av en del av Bitmitigate, Epik, där 8chan låg. I samma vända försvann även stödet för Daily Stormer som inte heller går att nå längre, skriver NBC

Det handlar främst om tjänster som skyddar sidor från olika former av attacker, som 8chan och Daily Stormer nu står utan. 

De två nätverksleverantörernas beslut kommer göra att det blir svårt för 8chan att fortsätta verksamheten, då sajten kommer bli betydligt långsammare och bara stundtals gå att nå. 

Samtidigt lyfts nu krav på att Twitter ska stoppa länkar till forumet, skriver Reuters. Kritiken framförs via #untwitter8chan. Till nyhetsbyrån säger en talesperson för Twitter att sajten arbetar proaktivt med att ta bort innehåll som bryter mot deras regler och att de jobbar med polisen kring frågan, men avböjde att kommentera kring 8chan. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev