Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Avpixlat tackar nej till Inti Chavez Perez

Publicerad: 20 februari 2013, 13:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:55

Journalisten Inti Chavez Perez erbjuder sig att bli ansvarig utgivare för den kontroversiella sajten Avpixlat. Men Avpixlat säger nej.


Tidigare i dag skrev journalisten och författaren Inti Chavez Perez en debattartikel på aftonbladet.se där han erbjuder sig att bli ansvarig utgivare på den kontroversiella sajten Avpixlat. Nu har han fått svar.

– Avpixlat har sagt att de vill ha en ansvarig utgivare men att ingen vill ta den rollen för att de är rädda för hot. Jag har själv utsatts för hot och jag tycker att det är viktigt för det fria ordet att alla som vill kan ha en ansvarig utgivare, säger Inti Chavez Perez till dagensmedia.se.

Hans erbjudande kommer med en rad motkrav. Avpixlat måste bland annat inrätta förmoderering av alla kommentarer och börja följa de pressetiska reglerna. Sajten måste också börja använda sig av källkritik och måste be om ursäkt till alla de som utsatts för hat på grund av sidans tidigare aktiviteter. Sidan bör också granska Sverigedemokraterna som vilket annat parti som helst.

– Jag måste kunna fullgöra mitt jobb som ansvarig utgivare, jag vill ju inte hamna inför rätta.Men nu har Avpixlat valt att tacka nej till Inti Chavez Perez erbjudande och skriver på sajten:

”Med risk för att göra Perez besviken efter att ha gjort sig sådan möda, måste vi ändå meddela att han saknar grundläggande kvalifikationer för tjänsten.”

”Möjligen skulle Perez invandrarbakgrund kunna vara meriterande, om det inte vore så att han hade ett så komplexfyllt förhållningssätt till sitt invandrarskap, lika komplexfyllt som till sin homosexualitet.”

– Jag tycker att det är tråkigt. Eftersom de själva har sagt att de vill ha en ansvarig utgivare hade jag förväntat mig ett ja. Uppenbarligen har de ingen som har modet, men jag har det. Det låter som att de inte alls var så angelägna att skaffa en ansvarig utgivare. Hade det varit viktigt hade min sexualitet inte spelat in, säger Inti Chavez Perez.

Han uppmanar nu Avpixlat att tänka om.

– Jag lämnar dörren öppen.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev