Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Avpixlat: "Carlqvist försöker värva våra skribenter"

Publicerad: 4 september 2012, 07:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

Journalisten Ingrid Carlqvist och den "invandringskritiska" sajten Avpixlat har råkat i luven på varandra. Nu hävdar Avpixlat att Ingrid Carlqvist försökt stjäla sajtens skribenter.

Ämnen i artikeln:

Ingrid CarlqvistAvpixlat

DT

Dante Thomsen


Det var i en intervju om Ingrid Carlqvists nystartade "islamistkritiska" tidning Dispatch International som hon i går gick till angrepp mot Avpixlat.

– De är inte journalister. Vi vet hur man ska göra, sa hon till dagensmedia.se.

Ett uttalande som gör Avpixlats redaktion rasande.

"Huruvida vi som driver sajten har journalistisk bakgrund eller inte har Carlqvist ingen aning om", skriver sajten.

Samtidigt hävdar Avpixlat att Ingrid Carlqvist dessutom försöker stjäla sajtens skribenter – och det med hjälp av den nyligen avhoppade Sverigedemokraten Victoria Wärmler, ökänd för uttalandet "då föredrar jag hellre en stor fet vätebomb" i samband med en Facebook-diskussion om islam.

"Att även Ingrid Carlqvist inser att Avpixlat faktiskt “vet hur man ska göra” bevisas också av att hon försöker värva Avpixlats skribenter. Hon gör det dessutom inte öppet utan genom att skicka fram bulvaner som kontaktar redaktionen och ber om kontaktuppgifter under falska förespeglingar. Det tycker vi är osnyggt", skriver sajten bland annat.

Avpixlat passar också på att ge Ingrid Carlqvist en rejäl känga i inlägget, som till stor del är ett karaktärsmord.

"Kanske ska vi tolka den “snorkighet”, som du trots allt här ovan erkänner dig skyldig till, som att du är lite avundsjuk på oss Ingrid? Måhända skaver det lite att vi har lyckats med något som du med dina “70 års erfarenhet av att göra tidningar” inte har gjort – i varje fall inte än", skriver sajten och fortsätter:

"Även annat som Carlqvist har företagit sig har havererat".

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev