Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Avpixlat ansöker om utgivningsbevis

Publicerad: 26 Mars 2014, 08:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:43

Högersajten, med nära kopplingar till Sverigedemokraterna, har ansökt om att få utgivningsbevis.


Ämnen i artikeln:

Avpixlat

Det är nyhetsbrevet Mediatrender som rapporterar om Avpixlats planer. Dagens Media har kontrollerat uppgifterna hos Myndigheten för radio- och tv och kan bekräfta att Avpixlat lämnade in en ansökan om utgivningsbevis den 24 mars.

Ansvarig utgivare blir Mats Dagerlind, som i dagsläget verkar som krönikör och talesperson för sajten.

Avpixlat har ofta uppmärksammats för sin vinklade rapportering och sina främslingsfientliga hatkommentarer och "nyheter".

För några dagar sedan belönades Researchgruppen, tillsammans med Expressen, med en Guldspade för sin avpixling av Avpixlat, där näthatarna avslöjades.

Avpixlat, vars redaktion hittills har huserat i det dolda, kommer med ett utgivningsbevis att bli skyddade av yttrandefrihetsgrundlagen.

Sajten har tidigare fått kritik för att de saknar utgivningsbevis, utgivare, och för att de inte tillkännager vilka som ingår i redaktionen. Denna kritik hoppas man nu, om utgivningsbeviset beviljas, slippa.

Men detta innebär också att Mats Dagerlind, om han blir ansvarig utgivare, kan åtalas för det som skrivs på sajten.

Ansökan är nu under behandling hos Myndigheten för radio- och tv. Enligt uppgift till Dagens Media är handläggningstiden för utgivningsbevis drygt en månad.

Dante Thomsen

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

Avpixlat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.