Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"Även politiska partier måste tänka om"

Publicerad: 27 Mars 2018, 12:27
Uppdaterad: 28 Mars 2018, 07:35

Politiker kan inte göra som de alltid gjort och sedan överlåta ansvaret åt ”de som jobbar med digitala medier och ansvarar för det där med datan,” skriver Emma Blom.


Ämnen i artikeln:

Emma BlomSocial Industries

Ulf Kristersson intervjuades i SvD Ekonomistudion imorse om Cambridge Analytica-skandalen. Han börjar med att säga att han inte en aning om vad det var förrän igår. Och att Moderaterna tydligen erbjudits att använda Cambridge Analyticas tjänster, men att det är det någon som jobbar med digitala medier som ansvara för, det är inget som ligger inom hans radar överhuvudtaget. Han låter som att han pratar om kopieringspapper till faxen i repan.

Ulf tycker också att politiken, det är ingen hastighetstävling, det är något vi ska ägna omtanke åt och blir det något som uppstår som känns fel då måste vi ju prata med varandra. Hörrni, låt oss prata innan vi agerar bara!

Ulf tror vidare att den här skandalen är begränsad till utländska krafter som försöker lägga sig i vårt svenska, trygga val.

Kort sagt – han begriper ingenting.

Läs hela inlägget i Emma Bloms blogg hos Dagens Media.

Läs också Emma Bloms inlägg " Ditt social you vet mer om dig än du gör"

Ämnen i artikeln:

Emma BlomSocial Industries

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.