Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Även Alphabet håller span på Tiktok

Publicerad: 24 augusti 2020, 07:13

Googles moderbolag Alphabet ska ha fört diskussioner om att bilda ett konsortium för att kunna ta över Tiktok.

Foto: Pikist + Google

Förutom Microsoft och Twitter håller Googles moderbolag Alphabet ögonen på Tiktok och ser över sina möjligheter att ta över videodelningsappen.

Ämnen i artikeln:

GoogleTiktok

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Intresset för ett övertagande av videodelningsappen Tiktoks amerikanska verksamhet är stort. Sedan tidigare är det känt att Microsoft och Twitter är några av de techbolag som inlett diskussioner eller planerar för att vara med i en eventuell budgivning. Men nu rapporterar Bloomberg att deras källor uppger att även Googles moderbolag Alphabet ska vara beredd att ge sig in i matchen om ett ägande i Tiktok.

Enligt Bloomberg ska Alphabet först ha sett över möjligheten att bilda ett konsortium med ett antal andra företag. Dessa planer ska dock nu ha lagts på is, men Alphabet kan ännu komma att delta på andra sätt i en framtida budgivning.

Som Dagens Media tidigare har rapporterat kan det dock bli tidskrävande och svårt rent tekniskt att ta fram en ny ägarstruktur för Tiktok där tjänsten separeras från det kinesiska moderbolaget Bytedance.

Tidsfristen för USA:s president Donald Trumps exekutiva order mot Tiktok, vilken förbjuder alla transaktioner med de kinesiska ägarbolagen, slår igenom den 15 september.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev