Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Auktionsfynda.se länkar nätauktionerna

Publicerad: 27 Juli 2009, 06:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

Auktionsfynda.se, Sveriges första indexieringssajt för auktionssajter, gick online i fredags.


Nätentreprenören Ted Valentin, grundare av bland annat 24 Hour Business Camp och Annonskartan.se, tar steget in på auktionssidan med sajten Auktionsfynda. Henrik Berggren och David Kjelkerud, som Ted Valenting fick upp ögonen för under just 24 Hour Business Camp, har också varit delaktiga i utvecklingsarbetet.

– Auktionsfynda bär vissa likheter med Annonskartan.se som jag startat tidigare, skillnaden är att vi nu riktar in oss på auktionssajter specifikt, säger Ted Valentin.

På sajten får användarna en enkel överblick på auktioner som håller på att löpa ut och kan vara med i budgivning när det verkligen gäller. Med från start är sajterna Tradera, Brabud, Metropol, Auktionshuset och Lauritz. Ambitionen är att inom kort få in fler aktörer i samarbetet.

– Vi har ju auktioshusen också, som Bukowskis med flera, som kanske inte har en hög omsättning men däremot en hög kvalitet. De finns på nätet men deras erbjudande där är knappast användarvänligt.

Har ni varit i kontakt med auktionshusen än?

– Nej, min filosofi är att först bygga så att man har något att visa upp, sedan frågar man.

Hur ska ni tjäna pengar på sajten?

– Annonser och samarbeten. Det kommer till exempel att finnas ett värde i att ha bättre synlighet på förstasidan och få en bättre placering med sina auktioner. 

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.