Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Atladottir och Bjurwald gör podcast tillsammans

Publicerad: 5 Februari 2015, 09:27
Uppdaterad: 8 April 2016, 06:43

För mindre än en månad sedan tweetade Margret Atladottir om behovet av en mediepodcast med kvinnor. Idag blev det verklighet.


Ämnen i artikeln:

MedievärldenPolitism

Idag är det premiär för den nystartade podcasten Atladottir & Bjurwald. Tillsammans ska Margret Atladottir och Lisa Bjurwald, redaktörer för Politism respektive Medievärlden, diskutera aktuella händelser i mediebranschen. Efter att Margret Atladottir skickade ut en tweet om att det behövdes en kvinnlig mediepodd skickade Lisa Bjurwald ett mejl.

– Jag känner henne inte sedan tidigare, men har stor respekt för henne som publicist och skribent, säger Lisa Bjurewald till Dagens Media.

Enligt henne är syftet med podcasten att fylla det tomrum som består av bristen på kvinnliga röster i mediediskussionen, både vad gäller åsikter och ämnesval.

– Vi är ett nödvändigt komplement, men jag har inget emot att någon eventuellt ser oss som en utmanare till Matsson Helin. Vår podd kommer att vara kortare och därmed lite rappare, säger hon.

Att Politism är en uttalad vänstersajt utgör enligt Lisa Bjurwald inte något problem.

– Jag ser mig och Margret som den perfekta kombinationen för en kvinnlig mediepodd: två kvinnor som båda har gedigen erfarenhet av mediebranschen, och som dessutom står på varsin sida av det politiska spektrat. En optimal balans, helt enkelt, säger hon.

Enligt Lisa Bjurwald har reponsen varit positiv.

– Kvinnliga mediechefer står på kö för att gästa podden. Det är tydligt att Margret och hennes idé låg helt rätt i tiden. Det här kan bli hur bra som helst.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MedievärldenPolitism

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.