Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Artur Ringart och Fredrik Lundberg gör nyhetssajt för äldre

Publicerad: 18 maj 2015, 12:50
Uppdaterad: 1 april 2016, 14:01

På Artur Ringarts och Fredrik Lundbergs nyhetssajt News55 ska människor över 55 år kunna hitta artiklar som inte handlar om dokusåpor och läppoperationer.


Ämnen i artikeln:

News55

Tv-legendaren Artur Ringart och Fredrik Lundberg, tidigare bland annat programdirektör på MTG TV, ska starta en nyhetssajt för människor över 55 år.

Idén fick Artur Ringart under sin tid på TV4.

– Det jag störde mig på var att den kommersiella marknaden inte brydde sig om oss som är äldre och att medier är mer intresserade av dokusåpastjärnor och om någon har opererat läpparna. Jag tog kontakt med Fredrik och vi bestämde oss för att dra igång en sajt, säger Artur Ringart till Dagens Media och fortsätter:

– Idag är man så mån om att ha unga tittare, lyssnare och läsare att man kan undra om vi äldre inte räknas längre. Det retar mig. Det finns ett skäl att räkna med oss, både ur en publicistisk och en kommersiell synvinkel.

Enligt Artur Ringart är människor över 55 år en grupp som ständigt växer, men som inte får särskilt mycket reklam riktad till sig.

– Män i 58-årsåldern är de som oftast köper en ny bil i Sverige. Då stör det mig lite att Volvo satsar på Avicii när de marknadsför Volvo XC90. Det är inget fel på Avicii, men det är inte killar i bakvänd keps som köper en sådan bil utan det är män i min ålder.

News55 kommer, enligt Artur Ringart, att bestå av nyheter, underhållning, frågesporter och förströelse.

– Vi är övertygade om att vårt innehåll kommer vara av sådant intresse att människor vill söka upp det innan de går till jobbet eller möter folk. Visionen är att alla som är över 55 ska kunna känna sig uppdaterade och få reda på allt som är relevant för dem, säger han och fortsätter:

– Vi har fått ett väldigt positivt mottagande. Annonsörerna är verkligen intresserade och vi har genomfört en nyemission som blev övertecknad innan emissionstiden tog slut, så vi har det kapital vi behöver. Vi har till och med fått tacka nej till investerare.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

News55

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev