Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Årets julklapp – en färdigpackad matkasse

Publicerad: 15 november 2011, 07:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

Varken spikmattor, upplevelser och läsplattor. Nej, i år är det istället en färdigpackad matkasse som är årets julklapp. Det har analysbolaget HUI Research kommit fram till.


Ämnen i artikeln:

CenterpartietMaud OlofssonAlliansenFacebook

HUI Research, eller Handelns Utredningsinstitut, har utsett årets julklapp i 24 år och bland tidigare vinnare finns bland annat platt-tv:n och gps-mottagaren.

Men i år det alltså den färdigpassade matkassen som är årets vinnare.

– En kombination av ökad köpkraft och tidspress gör hushållen villiga att betala för bekvämlighet i sin vardag. Matkassen erbjuder en rad tjänster för den som beställer, en veckomeny, de packar varorna, skriver enkla recept och levererar varorna till dörren. Allt detta underlättar vardagen för hushållen som nu är beredda att betala extra för denna typ av tjänst, säger Lena Larsson, VD på HUI Research i ett pressmeddelande.

För att en produkt ska vinna titeln Årets Julklapp krävs bland annat att den är en nyhet eller fått ett nyväckt intresse under året. Produkten ska också representera den nutiden samt ha ett högt försäljningsvärde eller ha sålts i ett stort antal.

Enligt HUI Research kommer decembers försäljning omsätta 65,2 miljarder kronor, vilket är en ökning på 1,0 procent jämfört med 2010.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.