Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

”Är du dum i huvudet?”

Publicerad: 9 Maj 2016, 10:09
Uppdaterad: 10 Maj 2016, 13:23

Miljöpartiets Anna Kelemens minst sagt olustiga svar på en intervjuförfrågan från Aftonbladet-journalisten John Granlund sprids som en löpeld i sociala medier.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetMiljöpartiet

En skärmdump på Aftonbladetreportern John Granlunds och Miljöpartiets riksvalsberedare Anna Kelemens sms-konversation sprids just nu i sociala medier. På frågan ”Har du möjlighet att prata lite kort?” svarar Anna Kelemen ”Kära John Granlund… Är du dum i huvudet? ...ha en bra dag!”.

Anna Kelemen visar själv upp sms-konversationen på sin Facebook-sida. Så här förklarar hon tonen i sms:et:

”Jag tycker inte om att vara otrevlig mot folk men Aftonbladets journalister har förbrukat mitt förtroende!! Jag försökte vara artig och neutral mot dom men det går tyvärr inte!! ....och jag har lärt mig en läxa till livet! ....fast jag tycker inte att jag har avslöjat något....men jag borde inte prata med dom i en enda sekund!!!”.

I ett senare inlägg beklagar hon sig över att journalister jagar henne med anledning av sms-konversationen med John Granlund, och visar upp en bild på ett sms från en Metro-reporter:

”Tror media verkligen att dom har rätt att jaga folk ????”, skriver Anna Keleman.

John Granlund uttrycker sin förvåning över sms:et i ett mejl till Expressen:

”Jag tycker det är anmärkningsvärt att en politiker som har möjlighet att påverka regeringssammansättningen uttrycker sig så här."

Joakim Larsson, sammankallande för riksvalberedningen, ber på Twitter om ursäkt å Anna Kelemens vägnar:

"Anna Kelemen har inte deltagit i beredningen av språkrörsvalet. Jag tar avstånd från hennes sms och vill be om ursäkt."

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetMiljöpartiet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.