Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Är det här Sveriges bästa klicksajt?

Publicerad: 20 November 2014, 09:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:22

Grafikern och programmeraren Fredrik Jungstedts nya sajt "Klicka klicka klicka" sprider glädje i de sociala medierna.


Ämnen i artikeln:

Lajkat.se

I början av året fick Fredrik Jungstedts montage där partiledarna i Alliansen porträtterades som karaktärer i "Seinfeld" stor spridning i de sociala medierna.

Nu är grafikern och programmeraren tillbaka med sajten Klicka klicka klicka som driver med viralsajterna som blir allt mer populära hos mediehusen.

Bland de slumpmässigt genererade rubrikerna finns guldkorn som "Därför vill inte pensionärer knarka med rasister", "En älg skriker med en banan – du kommer aldrig tro vad som händer sen" och "85 saker du bara måste veta innan du visslar på den där Mange Schmidt-låten".

– Jag har reagerat på de här klickfiske-rubrikerna ganska länge och de blir bara vanligare och vanligare med sajter som Lajkat och Omtalat. Nu har jag, kanske i form av någon slags avundsjuka över att jag inte startade en sån här sajt själv, försökt få utlopp för att göra sådana här rubriker, säger Fredrik Jungstedt till Dagens Media och fortsätter:

– Det slog mig att en slumpgenerator borde funka bra. Jag har skrivit meningar som sedan lägger in ord som pensionärer, rasister och GW Persson.

Sajten har fått många personer att dra på smilbanden och hyllas bland annat av Metros Jack Werner och Sofia Mirjamsdotter, ledarskribent på Sundsvalls Tidning.

Blir din sajt lika stor som Omtalat och Lajkat?

– Haha nej, det tror jag inte riktigt. Men vi får se. Min Alliansbild fick ju rätt stor spridning så vi får se om det blir lika många klick på det här.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Lajkat.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.