Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Appstore-pastich ska hajpa Hypers app-studenter

Publicerad: 15 April 2011, 12:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:13

Internstore.com heter sajten som ska skaffa praktikplatser till studenterna i Hyper Islands första avgångsklass specialiserad på mobil-appar.


Ämnen i artikeln:

Hyper Island

I fredags släpptes teasersajten och en av totalt fyra filmer. Istället för Apples välkända “there is an app for that” är budskapet från Hyper Island-studenterna "there is an intern for that".

Och idag, fredag, släpptes sajten Internstore.com – en pastisch på Apples Appstore.

Där finns profiler för samtliga studenter i Hyper Islands första klass någonsin för mobila applikationer under devisen "The world's first mobile grads - Soon available for internship in your area".

– Det är ju vanligt att Hyper Island-studenter gör sajter för att promota sig själva. För oss är Appstore en av de naturliga marknadsplatserna, det är där våra framtida jobb kommer att landa. Då fick vi idén och tänkte ”shit, vad händer om vi säljer oss själva som mobilapplikationer?”, säger Sandra Stadelmann, student och projektledare för kampanjen på Hyper Island.

Internstore.com finns även som mobil- och Ipad-app. Och redan har sajten givit respons från hela världen.

– Det var inte tänkt att det skulle bli såhär stort. Folk hör av sig och tror att detta på riktigt är en Appstore för interns och de vill vara med. En professor ringde och ville ha in sina studenter. Det ska bli sjukt intressant att se vad som händer när USA vaknar.

Hur tror du att det går för er att fixa praktikplaster?

– Applikationer är något som många företag satsar stort på i sin marknadsföring, inte minst under det senaste halvåret. Jag tror inte att det blir några problem alls för oss att få praktik. Hyper Island har också ett väldigt starkt varumärke.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hyper Island

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.