Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Apples vd till hård attack mot Facebook

Publicerad: 29 Mars 2018, 07:59
Uppdaterad: 29 Mars 2018, 07:59

Apples vd Tim Cook. Foto: Flickr.

Apples vd Tim Cook sågar Facebook hantering av integritetsfrågor: "Vad jag skulle göra? Jag skulle inte vara i den här situationen".


Ämnen i artikeln:

FacebookApple

Det var i en intervju med amerikanska NBC News under onsdagen som Apples vd Tim Cook gick till hårt angrepp mot Facebooks sätt att hantera integritetsfrågor. Något som bland annat rönt stor uppmärksamhet världen över efter rapporteringen om att 50 miljoner amerikanska användares information använts av analysföretaget Cambridge Anlytica.

För NBC News säger Tim Cook att Apple aldrig skulle hamna i samma situation som Facebook.

– Sanningen är att vi skulle kunna tjäna massor av pengar om vi tjänade pengar på vår kund, om vår kund var vår produkt. Vi har valt att inte göra det.

Tim Cook menar även att Facebook sätt att hantera data måste regleras hårdare.

– Jag tycker att den bästa regleringen är ingen reglering alls utan självreglering. Men jag tror att vi är bortom det nu, och jag anser att det är hög tid för ett antal personer att tänka ordentligt på vad som kan göras, säger Apple-vd:n i intervjun.

NR NBC News ställer frågan om vad han skulle göra om han var i samma situation som Facebook-vd:n Mark Zuckerberg blir svaret:

– Vad jag skulle göra? Jag skulle inte vara i den här situationen, säger Tim Cook.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FacebookApple

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.