Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Apples och Googles sökmotordeal ifrågasätts

Publicerad: 2 juli 2020, 06:10

Google kan förlora sin plats som förinställd sökmotor i Apples webbläsare Safari. Det sedan brittiska konkurrensmyndigheterna börjat driva frågan.


Ämnen i artikeln:

AppleGoogle

I dag har Apples webbläsare Safari Google som förinställd sökmotor. Men det kan det bli slut med i Storbritannien om de brittiska konkurrensmyndigheterna får sin vilja igenom.

Myndigheten driver nämligen linjen att avtalet leder till snedvriden konkurrens och att det innebär att Google ges en allt för dominant ställning, rapporterar Reuters, som tagit del av en rapport från brittiska konkurrensmyndigheten som släpptes på onsdagen.

”Med tanke på effekterna av förinstallationer på mobila enheter samt Apples betydande marknadsandel vår uppfattning att Apples avtal med Google skapar ett betydande hinder för konkurrenter att ge sig in på och expandera på marknaden vilket hindrar konkurrensen mellan sökmotorer på mobiler,” skriver myndigheten i rapporten

Om och i så fall hur de brittiska konkurrensmyndigheterna ska agera i frågan är ännu inte kommunicerat. Apple och Google har inte kommenterat uppgifterna i rapporten.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AppleGoogle

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.