fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Apple planerar för att öppna kontoren i september

Publicerad: 3 juni 2021, 06:08

Snart begränsas friheten för Apples personal.

Foto: Pixabay

Techjätten Apple vill att majoriteten av sina anställda kommer tillbaka till kontoren åtminstone tre dagar i veckan efter sommaren. Det framgår av ett mejl från vd:n Tim Cook.

Ämnen i artikeln:

Apple

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


När coronaviruset slog ned som en bomb våren 2020 var det många företag som snabbt valde att skicka hem personalen för att minska smittspridningen. Några som var särskilt snabba på att agera var techjättarna, bland dem Google, Facebook och Spotify. Flera av dem har också under året öppnat för att friheten att jobba hemifrån ska finnas kvar även efter pandemin.

Men nu meddelar Apple att man vill att majoriteten av personalen återvänder till kontoren redan i september i år. Det framgår av ett mejl från vd:n Tim Cook som The Verge rapporterar om. För de flesta handlar det om en närvaro om tre dagar på kontoret, men för de som har roller som kräver mer närvaro får personalen förhålla sig till det. Däremot ska Apples medarbetare få möjlighet till två veckors distansarbete varje år.

Jämför man med andra techbolag är Apples inställning hårdare. Spotify har exempelvis sagt att deras anställda framöver får arbeta varifrån de vill.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev