Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Apple Music tar marknadsandelar

Publicerad: 6 april 2020, 12:11

Antalet abonnenter på Apple Music ökade med 36 procent i fjol, enligt siffror från analysfirman Counterpoint.

Kampen mellan Apple Music och Spotify hårdnar, enligt siffror från analysfirman Counterpoint som 9to5mac rapporterar om.


Ämnen i artikeln:

AppleSpotify

Antalet abonnenter på Apple Music ökade med 36 procent i fjol. Det visar siffror från analysfirman Counterpoint, rapporterar 9to5mac. Därmed har Apple Music en andel på 19 procent av det totala antalet betalanvändare som finns på musikstreamingmarknaden. Marknadsledaren Spotifys andel ligger, enligt Counterpoint på 35 procent. Motsvarande siffra för Amazon Music är 15 procent. En ökning med 5 procent jämfört med 2018.

Vad gäller intäkterna har Apple och Spotify 24 respektive 31 procent av totalen.

Totalt växte musikstreamingmarknaden med 32 procent under 2019 och i dag betalar 358 miljoner personer för ett abonnemang. Under 2020 spår Counterpoint att musikstreamingmarknaden ska öka med 25 procent – och i det antagandet har hänsyn tagits till den ekonomiska osäkerheten som orsakas av det nya coronaviruset. 

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AppleSpotify

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.