Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Appen håller koll på din kroppslukt – och säger till när det är dags att duscha

Publicerad: 3 Maj 2016, 05:30
Uppdaterad: 2 Maj 2016, 14:36

Niveas nya app "Nose" fungerar som en elektronisk näsa och låter användaren veta när kroppslukten gått överstyr.


Ämnen i artikeln:

Nivea

"Nose" från Nivea Men kräver ett speciellt smartphoneskal med inbyggd doftsensor för att fungera, rapporterar Huffington Post.

Genom att aktivera appen och hålla skalet mot till exemel armhålan, kan doftsensorn fånga upp den nödvändiga datan i luften för att sedan meddela användaren när kroppslukten har börjat gå överstyr, och när det är nödvändigt med en dusch.

"Nose" är baserad på en algoritm som skapats efter analys av doft från över 4 000 män, och fungerar på så vis som en elektronisk näsa.

– Vi kommer att lansera appen nästa månad, men den kommer inte att kunna fungera innan skalet är tillgängligt. Det är upp till Nivea att bestämma om de vill sälja fodralen separat eller som en del av ett paket kroppsvårdsprodukter, säger Geoffrey Hantson, kreativ chef över projektet, till Huffington Post.

Den nya ”smellphone”-teknologin går just nu igenom beta-tester.

– Vi har visat att det är möjligt att göra den här tekniken liten nog för att fungera på ett smartphone-skal, men jag tror att den kommer att bli en del av den faktiska telefonen inom några år, fortsätter Geoffrey Hantson.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nivea

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.