Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

App ska få dig att andas lugnt i julstressen

Publicerad: 9 December 2015, 13:47
Uppdaterad: 9 December 2015, 13:57

Dina Försäkringar lanserar appen Dina Andetag som ska hjälpa till att förebygga oro.


En ny undersökning från Dina försäkringar visar att fler än varannan svensk, närmare bestämt 56 procent, upplevt eller känner någon som upplevt en så stark oro att den lett till symptom som svettningar, hjärtklappning, illamående eller andningsproblem. Undersökningen visar också att detta är vanligast bland kvinnor och unga. Drygt sju av tio svenskar tror också att den här typen av oro ökar under julen.

I samband med detta lanserar Dina Försäkringar appen Dina Andetag, en app som ska hjälpa till att andas rätt och därigenom förebygga stress och panikattacker.

– Vi vill underlätta i vardagen för våra kunder, inte bara när olyckan är framme. Stress är ett vanligt problem idag och vid jul riskerar vi att bli mer stressade än vanligt när vi adderar julklappsköp, julbak och dylikt till att-göra-listan. Dina Andetag är vår julklapp till svenska folket, ett verktyg som ska förebygga den typ av oro som kan leda till andningsbesvär, genom att hjälpa oss andas rätt, säger Paula Fagerlund, kommunikations- och webbchef för Dina Försäkringar, i ett pressmeddelande.

För att få hjälp att andas rätt genom appen, tar användaren ett djupt andetag och blåser in luft i mikrofonen på sin Iphone. På skärmen syns en vindsnurra som börjar rotera när luften träffar mikrofonen. Håller man en lugn och konstant luftström så kommer vindsnurran påvisa detta genom att byta färg. Tanken är att man upprepar proceduren tills att man känner att andningen är under kontroll och lugnet är tillbaka.

Dina Andetag laddas ned via Appstore och är gratis. Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget Norstat.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.