Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Apegroup skaffar ny UX-chef

Publicerad: 26 September 2014, 07:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:27

Allison Ivmark är ny chef för user experience på Apegroup.


Allison Ivmark, som kommer från rollen som design director på Creuna, ska leda Apegroups designteam för digitala användarupplevelser.

– Jag var på ett frukostseminarium i våras där Apegroup presenterade sina tankar kring användarupplevelsen i mobilen. Det är min specialitet och att lyssna på seminariet var som att träffa min tvilling. Jag tog kontakt efteråt och diksussionerna började direkt, säger Allison Ivmark till Dagens Media.

Hon har tidigare jobbat med tjänstedesign på bland annat CP+B i Colorado och på Frog Design och Adobe Systems i San Francisco.

Apegroup grundades 2004 och startade som ett företag som utvecklade mobilappar. I dag erbjuder bolaget design, utveckling och strategi och satsar mycket på att utveckla användarupplevelsen i mobilen.

Bolaget omsatte 43,4 miljoner kronor räkenskapsåret 2012/2013, som avslutades 31 augusti 2013. Rörelseresultatet var 2 miljoner kronor.

– Vi har under två år gått från en mindre lokal byrå till en av de fyra största och bästa mobila digitala byråerna i världen. Rekryteringen av Allison är ett led i vår fortsatta resa och hennes tunga digitala designbakgrund i kombination med internationell erfarenhet är ett fantastiskt tillskott till oss, säger Lars Alm, vd på Apegroup, i ett pressmeddelande.

Allison Ivmark började på Apegroup i augusti.

 

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.