Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Ansiktsigenkänning kan bli dyrt för Facebook

Publicerad: 9 augusti 2019, 07:07

Facebooks grundare Mark Zuckerberg.

Foto: Wikimedia.

En domstol i USA har avvisat en begäran från Facebook om att inte ta upp en stämning mot bolaget. Användare menar att Facebooks ansiktsigenkänning bryter mot en delstatslag.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebook kan åka på ännu en bötessmäll i miljardklassen. Det efter att en domstol i Illionis, USA, sagt nej till Facebooks begäran, och bolagets argument för, att stoppa den legala processen, skriver Techcrunch

Det var 2015 som en grupp invånare i Illinois stämde bolaget för att de brutit mot delstatens lagar vad gäller datainsamling när de automatiskt idenitfierade personer på bilder. 

Det var en enig domstol som avslog Facebooks begäran om att avskriva stämningen. 

Facebook tänker överklaga, rapporterar Reuters

”Vi har alltid var öppna med vårt användande av ansiktsigenkänningsteknologin och att användare kan sätta på eller stänga av det när som helst”, säger en talesperson för Facebook till Reuters. 

Skulle gruppen som stämt bolaget få rätt skulle det vara ytterligare en tuff bötessumma för Facebook. Så sent som i juli fick Facebook 45 miljarder kronor i böter av den amerikanska tillsynsmyndigheten FTC som ett resultat av Cambridge Analytica-skandalen. 

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev