Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Ännu ett bolag bryter med Zytomierska: "Vidrigt"

Publicerad: 8 november 2012, 11:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:05

Leksaksbutiken Lekmer blir det andra bolaget som bryter med Katrin Zytomierska efter tjockishånet mot en kvinna i en reklamkampanj från Sats.


Ämnen i artikeln:

Katrin Zytomierska

Det dröjde inte mer än en timme innan McDonalds stoppade all annonsering på finest.se efter att en privatperson skrivit ett upprört inlägg på hamburgerkedjans Facebook-sida. Det kunde dagensmedia.se berätta tidigare i dag.

Nu väljer även barn- och leksaksbutiken Lekmer att skrota samarbetet med Katrin Zytomierska efter flera rasande Facebook-inlägg från upprörda privatpersoner.

"Hennes sjuka kroppsideal och hätska uttalanden om människor hon inte anser duger tar jag kraftigt avstånd ifrån. Och ni borde göra detsamma. Tills dess handlar jag inte hos er och informerar mina fyra barns vänner och föräldrar att inte heller göra det", skriver en privatperson.

"Tycker att det är vidrigt att ni söker samarbete med Katrin Zytomierska! Kommer aldrig att handla hos er förrän ni tar avstånd från hennes äckliga uttalanden!", skriver en annan.

Lekmer ville först inte avsluta samarbetet men ändrade sig sedan efter att allt fler förbannade kunder hörde av sig.

"Lekmer tar precis som du avstånd från Katrins uttalanden om kroppsideal och uttalanden om människor som inte anses duga. Det rimmar inte med vad Lekmer står för. Det kan vi lova. Samarbetet med Katrin är avslutat", skriver bolaget bland annat.

Flera kunder krävde dock ett officiellt uttalande från Lekmer.

"Jag vill ha ett pressuttalande för att bli kund hos er igen och det gäller samtliga i min bekantskapskrets, personer i denna grupp och diverse bloggare. Finns det inte är det ju mest tomma ord om avslutat samarbete?!", skriver en privatperson.

Mer info kommer.

Läs också:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Katrin Zytomierska

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News