Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Annonsörerna flyr Zytomierska – Tre senast att bryta

Publicerad: 8 November 2012, 12:44
Uppdaterad: 30 Juni 2017, 08:16

Annonsörerna flyr Katrin Zytomierska efter tjockishånet mot Sats. Mobiloperatören Tre är nästa bolag att lämna den kontroversiella bloggerskan.


Ämnen i artikeln:

Finest.seTreKatrin Zytomierska

Det var tidigare i dag som dagensmedia.se kunde berätta att både McDonalds och leksaksbutiken Lekmer bryter med Katrin Zytomierska. Även fackförbundet Unionen har stoppat sitt samarbete med den kontroversiella bloggerskan.

Nu väljer också mobiloperatören Tre att säga tack och adjö till Katrin Zytomierska.

– Vi har beslutat att vi inte längre ska annonsera på Katrin Zytomierskas blogg, säger mobiloperatörens pr-chef Erik Hörnfeldt til dagensmedia.se.

Anledningen är att Tre inte står bakom Katrin Zytomierskas värderingar.

– Det hon ger uttryck för är inte är något vi vill associeras med.

Beslutet togs efter att privatpersoner uppmärksammat Tre på blogginlägget.

– Vi anser att det var över gränsen för vad vi vill associeras med så vi bad finest.se att inte köra vår reklam på hennes blogg.

Det är inte första gången Katrin Zytomierska skriver sådana här blogginlägg, varför blev just det här blogginlägget droppen som fick bägaren att rinna över?

– Vi har väldigt tydliga riktlinjer för var vi vill att våra annonser ska visas. Bland annat säger de att vi inte ska synas på sajter med porr, fildelning, rasism, personangrepp eller andra hatsajter. Men vi följer sällan upp att våra regler efterföljs. Dessutom, vem orkar hålla ordning på vilken sajt Katrin Zytomierska bloggar på den här veckan?

Tre kommer dock även i fortsättningen att annonsera på andra bloggar på finest.se.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.