Annie Lööf väcker störst engagemang i Almedalen

2018-07-05 10:28  

ALMEDALEN 2018. Annie Lööf och NMR:s burop under talet väcker stort engagemang i sociala medier.

Igår var det Centerpartiet och Annie Lööfs tur att hålla tal i Almedalen. Engagemanget för henne och partiet har varit högt under hela året i sociala medier och även igår lyckades Centerpartiet och Annie Lööf att väcka engagemang.

Under Almedalen 2017 publicerades det 1 700 inlägg om Annie Lööf och Centerpartiet under deras dag, i år har det publicerats hela 7 526 inlägg i sociala medier, enligt en sammanställning av Meltwater.

Vid början av Almedalens femte dag är Centerpartiet det parti och Annie Lööf den partiledare med överlägset störst engagemang i sociala medier under tidsperioden 1 juli till 5 juli.

Många av inläggen handlade framför allt om hur NMR avbröt Annie Lööf när hon berättade om hur judiska församlingen i Göteborg attackerades under en pågående ungdomsfest. Händelsen skapade stort engagemang och kan vara en anledning till antalet omnämnanden.

Inläggen som handlar om händelsen är negativa mot aktionen men hyllar Annie Lööf för hennes agerande. Även Lööfs egna inlägg på Twitter om händelsen skapade mycket engagemang.

Gabriella Kärnekull Wolfes tweet är ett av de inlägg som skapat mest engagemang på Twitter. Hennes inlägg har retweetats 117 gånger och fått 813 likes.

Annie Lööfs egna tweet om händelsen delades 494 gånger och har fått över 2 800 likes. 

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt