Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Anna Kinberg Batras markering mot NMR väcker engagemang

Publicerad: 10 Juli 2017, 08:01
Uppdaterad: 13 April 2018, 14:06

ALMEDALEN 2017. Anna Kinberg Batra kallade NMR för Sverigehatare under sitt tal.


Ämnen i artikeln:

MeltwaterModeraternaAlmedalen

Under Almedalens sista dag var det Moderaternas och Anna Kinberg Batras tur att hålla tal.

– På sociala medier postades 1211 inlägg kopplade till Moderaterna eller Anna Kinberg Batra, säger Sophie Hedestad på omvärldsbevakningsföretaget Meltwater.

Stora protesterar har väckts mot att Nordiska motståndsrörelsen fått medverka under Almedalen och Anna Kinberg Batra vände sig direkt till NMR i sitt tal. I talet kallade hon NMR för Sverigehatare och bad dem lämna Almedalen.

I talet krävde Anna Kinberg Batra även två miljoner mer kronor till försvaret och det är tydligt att det engagerar i sociala medier. Däremot är det många som återger Anna Kinberg Batras ord, utan att själva uttrycka sina egna åsikter i frågan. Ett annat ämne som har engagerat är integrationsfrågor.

En sak som inte syns i ordmolnet (se ovan) är de protester som under helgen pågått i Hamburg mot G20-mötet som hållits. Flera har twittrat om att sitt missnöje med att vänsterextremistiska kravaller inte får samma mediala uppmärksamhet som högerextrema grupperingar under veckan har fått.

Något som fick stor spridning i sociala medier förra året var förslaget om en ny brottsrubricering för sexuellt ofredande. Då och precis som nu låg sexuella ofredanden på Bråvallafestivalen nära i minnet. I år nämnde dock inte Anna Kinberg Batra något om detta, trots att festivalen har fått stänga ned på grund av att besökarnas säkerhet inte kan garanteras. 

Här är Twitter-inläggen som re-tweetades mest under dagen:

 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.