söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Android ikapp Iphone

Publicerad: 11 maj 2011, 07:00

Svenskarnas smartphone-köp har växt kraftigt på senare tid. Iphone har länge varit den populäraste telefonen, men nu är Android ikapp.

Ämnen i artikeln:

IphoneAndroidMediavision

SA

Synnöve Almer


Under lång tid har svenskarna föredragit Apples Iphone framför telefoner med Googles operativsystem Android, men nu verkar Iphones tid som ensam herre på täppan vara över.

I Mediavisions senaste mobilmätning för årets första kvartal ökade andelen Android-telefoner på mobilmarknaden från 8 procent till 13 procent i åldern 15-74 år. Det motsvarar omkring 900 000 Android-ägare och en tillväxt på hela 68 procent.

Även Iphone-ägarna växer i antal, men här från 10 procent till 13 procent av svenskarna. Fortfarande är det dock vanligare bland Iphoneägare att utnyttja innehållstjänster som mobil-tv, appar, mejl och musiktjänster. App-marknaden var värd omkring 100 miljoner kronor i fjol enligt Mediavision.

- Android-mobilernas starka utveckling kan tillskrivas ett breddat utbud av mobiler i olika prisklasser, säger Ingrid Salomonsson, analytiker på Mediavision i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev