Android ikapp Iphone

2011-05-11 09:00  

Svenskarnas smartphone-köp har växt kraftigt på senare tid. Iphone har länge varit den populäraste telefonen, men nu är Android ikapp.

Under lång tid har svenskarna föredragit Apples Iphone framför telefoner med Googles operativsystem Android, men nu verkar Iphones tid som ensam herre på täppan vara över.

I Mediavisions senaste mobilmätning för årets första kvartal ökade andelen Android-telefoner på mobilmarknaden från 8 procent till 13 procent i åldern 15-74 år. Det motsvarar omkring 900 000 Android-ägare och en tillväxt på hela 68 procent.

Även Iphone-ägarna växer i antal, men här från 10 procent till 13 procent av svenskarna. Fortfarande är det dock vanligare bland Iphoneägare att utnyttja innehållstjänster som mobil-tv, appar, mejl och musiktjänster. App-marknaden var värd omkring 100 miljoner kronor i fjol enligt Mediavision.

- Android-mobilernas starka utveckling kan tillskrivas ett breddat utbud av mobiler i olika prisklasser, säger Ingrid Salomonsson, analytiker på Mediavision i ett pressmeddelande.

Synnöve Almer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt