Android förbi Iphone även i Sverige

2011-01-27 12:45  

Fler svenskar surfar numera med en Android-telefon än en Iphone. Det visar färska siffror från Widespace.

I januari hade för första gången Googles mobila operativsystem Android fler sidvisningar i appar och på mobila hemsidor än Apples Iphone, enligt Widespace.

Den totala mobiltrafiken i Sverige har ökat med hela 2400 procent det senaste året. I början stod Android för 5 procent av Widespace trafik, men den har sakta knaprat andelar från Iphone och står idag för hälften. Iphones trafik har sjunkit från hälften till 36 procent. Windows Phone 7 och Samsungs Bada ökar från låga nivåer.

– Det går jättefort för Android nu, så ska man som företag få riktigt stor räckvidd så är det definitivt inte bara Iphone som gäller. Android kan dessutom vara mer intressant för att det är mindre konkurrens där med andra appar, säger Henric Ehrenblad, marknadchef på Widespace.

Det mobila annonsnätverket levererar hundratals miljoner mobilannonser varje månad i över 60 länder. Android gick om Iphone redan i december i resten av världen, men Sverige är en unik marknad med en ovanligt stor andel Iphones.

– Därför var vi lite förvånande över de här siffrorna, säger Henric Ehrenblad.

Enligt den senaste statistiken har det sålts omkring 2 miljoner Android- och IPhone-telefoner i Sverige.

Synnöve Almer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt