Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Android förbi Iphone även i Sverige

Publicerad: 27 Januari 2011, 11:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:23

Fler svenskar surfar numera med en Android-telefon än en Iphone. Det visar färska siffror från Widespace.


I januari hade för första gången Googles mobila operativsystem Android fler sidvisningar i appar och på mobila hemsidor än Apples Iphone, enligt Widespace.

Den totala mobiltrafiken i Sverige har ökat med hela 2400 procent det senaste året. I början stod Android för 5 procent av Widespace trafik, men den har sakta knaprat andelar från Iphone och står idag för hälften. Iphones trafik har sjunkit från hälften till 36 procent. Windows Phone 7 och Samsungs Bada ökar från låga nivåer.

– Det går jättefort för Android nu, så ska man som företag få riktigt stor räckvidd så är det definitivt inte bara Iphone som gäller. Android kan dessutom vara mer intressant för att det är mindre konkurrens där med andra appar, säger Henric Ehrenblad, marknadchef på Widespace.

Det mobila annonsnätverket levererar hundratals miljoner mobilannonser varje månad i över 60 länder. Android gick om Iphone redan i december i resten av världen, men Sverige är en unik marknad med en ovanligt stor andel Iphones.

– Därför var vi lite förvånande över de här siffrorna, säger Henric Ehrenblad.

Enligt den senaste statistiken har det sålts omkring 2 miljoner Android- och IPhone-telefoner i Sverige.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.