Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Amerikansk speljätte köper svenska King för 50 miljarder

Publicerad: 3 November 2015, 06:31
Uppdaterad: 18 Oktober 2016, 14:51

Activision Blizzard köper svenskgrundade King, mest känt för Candy Crush Saga.


Ämnen i artikeln:

King

Activision Blizzard köper svenskgrundade King, som är mest känt för Candy Crush Saga, för 5,9 miljarder dollar, motsvarande drygt 50 miljarder kronor, skriver DI Digital.

King kommer att fortsätta fungera som ett fristående bolag och den nuvarande ledningen, med vd Riccardo Zacconi, Sebastian Knutsson som kreativ chef samt Stephane Kurgan som operativ chef blir kvar.

Activision Blizzard är ett av världens största spelförlag och ger ut bland annat World of Warcraft och Call of Duty. Bolaget är starkast på den traditionella konsol- och pc-marknaden, till skillnad från King vars hela verksamhet kretsar kring mobilspel.

– Mobilspel är den största och snabbast växande affärsmöjligheten i spelbranschen idag. Vi får nu en av världens mest framstående mobilspelsutvecklare och dess anställda som skapar fantastiskt innehåll på nya marknader runt om i världen. King har en enastånde duktig bolagsledning och över 1600 fantastiskt begåvade anställda, säger Bobby Kotick, vd för Activision Blizzards. 

För att jämföra prislappen på 5,9 miljarder dollar med andra köp kan nämnas att Disney betalade 4,05 miljarder dollar för Lucasfilm, som äger rättigheterna till bland annat Star Wars år 2012 och Microsoft betalade 2,5 miljarder dollar för Minecraft-skaparna Mojang år 2014.

King har över 400 anställda i Stockholm.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

King

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.