Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Amelia söker strandtestare: ”Det är inget skämt”

Publicerad: 31 mars 2011, 12:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:15

Tidningen Amelia annonserar efter en strandtestare på Arbetsförmedlingen.


Ämnen i artikeln:

Bonnier TidskrifterAmelia

”Bland arbetsuppgifterna ingår att åka på utflykter, vila i solstolar, dricka vin på lokala tavernor samt andra vanligt förekommande uppgifter i kommersiell strand- och turistmiljö. På vissa orter kan även mottagande av helkroppsmassage, drinkprovning, snorkeldykning samt bokläsning efterfrågas”.

– Om det är ett aprilskämt? Nej, det är precis som det står. Vi söker en person som kan testa stränder åt oss, säger Amelias chefredaktör Åsa Lundegård.

Annonsen är ju rätt skämtsamt skriven?

– Den är jätteallvarlig tycker vi. Hur man än gör kommer det ju att låta lite knasigt, men det tyckte vi också var kul. Den råkar bara sammanfalla med första april och en annons som inte är riktig skulle ju heller aldrig bli godkänd av Arbetsförmedlingen.

Tanken är att strandtestaren ska blogga om sina resor och skriva reportage för Amelias räkning.

– Idén kommer från att vi får så mycket reseerbjudanden till redaktionen och den härliga känsla man får inför en resa. Vi ville också hitta något där läsarna kan vara delaktiga eftersom de delar med sig av så mycket till oss. De delar med sig av sina liv, är nakna i tidningen och dessutom är de väldigt många.

Den första resan är planerad till sommaren.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier TidskrifterAmelia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.