Amelia söker strandtestare: ”Det är inget skämt”

2011-03-31 14:49  

Tidningen Amelia annonserar efter en strandtestare på Arbetsförmedlingen.

”Bland arbetsuppgifterna ingår att åka på utflykter, vila i solstolar, dricka vin på lokala tavernor samt andra vanligt förekommande uppgifter i kommersiell strand- och turistmiljö. På vissa orter kan även mottagande av helkroppsmassage, drinkprovning, snorkeldykning samt bokläsning efterfrågas”.

– Om det är ett aprilskämt? Nej, det är precis som det står. Vi söker en person som kan testa stränder åt oss, säger Amelias chefredaktör Åsa Lundegård.

Annonsen är ju rätt skämtsamt skriven?

– Den är jätteallvarlig tycker vi. Hur man än gör kommer det ju att låta lite knasigt, men det tyckte vi också var kul. Den råkar bara sammanfalla med första april och en annons som inte är riktig skulle ju heller aldrig bli godkänd av Arbetsförmedlingen.

Tanken är att strandtestaren ska blogga om sina resor och skriva reportage för Amelias räkning.

– Idén kommer från att vi får så mycket reseerbjudanden till redaktionen och den härliga känsla man får inför en resa. Vi ville också hitta något där läsarna kan vara delaktiga eftersom de delar med sig av så mycket till oss. De delar med sig av sina liv, är nakna i tidningen och dessutom är de väldigt många.

Den första resan är planerad till sommaren.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt