Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt presenteras av:

Amazon utmanar Netflix

Publicerad: 18 November 2016, 15:26
Uppdaterad: 18 November 2016, 16:11

I december lanserar Amazon sin videostreamingtjänst i 200 länder – Sverige är ett av dem.


Ämnen i artikeln:

AmazonNetflix

E-handelsjätten Amazons videostreamingtjänst kommer till Sverige. Jättens videosatsning lanseras i över 200 länder från och med december.  

Netflix har sedan sin globala expansion i januari varit i stort sett ensamma på streaming-toppen. Men mycket snart kan det komma att förändras. Amazon Prime Video har sedan tidigare endast varit tillgängligt i fem länder – USA, Storbritannien, Tyskland, Österrike och Japan. Men nu kablar Handelsgiganten ut sin streamingtjänst i omkring 200 länder och däribland Sverige, skriver Techcrunch.  

I dagsläget finns dock bara en show att ta del av globalt – nyinspelningen av ”Top Gear” som får namnet ”The Grand Tour”. Och med bara ett program i utbudet blir det svårt att på riktigt utmana Netflix. Men på Amazon.com är siktet inställt på att inom en snar framtid presentera ett större programutbud.

Redan denna vecka sägs Amazon Prime Video bli tillgängligt i Australien, men då via nätet och inte i app-version.

Kanske är det fler än Netflix som borde se upp när Amazon nu internationaliseras. E-handelsjättens musiktjänst Amazon Music Unlimited lanseras i början på 2017 – och har bland annat kallats ”Spotify-dödaren”.

Konkurrerar på allvar

The Verge har sedan tidigare skrivit om Amazons planer på en musiktjänst. En on-demand-tjänst som alltså ska presenteras i början av nästa år och som från Amazon-håll på allvar ska konkurrera med Spotify och Apple Music. Amazon Music Unlimited kommer enligt The Verge att efterlikna sina konkurrenter, bland annat krävs betalning för att kunna ta del av allt från musikbiblioteket.         

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

AmazonNetflix

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev