Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Amazon Prime till Sverige

Publicerad: 21 september 2021, 11:20

”Vi kommer att erbjuda ett ännu större urval av produkter, filmer och tv-serier i framtiden”, säger Jamil Ghani, vice president på Amazon Prime

Efter ett år i Sverige – Amazons medlemstjänst rullas ut på marknaden vilket bland annat ger medlemmar tillgång till Amazons streamingtjänst.


Ämnen i artikeln:

Amazon

Det var den 28 oktober, en månad före Black friday, som Amazons svenska e-handelssajt till slut lanserades

Nästan ett år senare släpps Amazon Prime, en medlemstjänst som ger gratis och snabbare leverans. Dessutom ger tjänsten medlemmarna tillgång till streamingtjänsten Prime Video och speltjänsten Prime Gaming. Ett medlemsskap kostar 59 kronor per månad. 

Experter som Dagens Media talat med tidigare har pekat på att Amazon kan komma att bli ett hetare e-handelsalternativ den dagen Amazon Prime lanseras på marknaden. 

LÄS MER: Efter missarna: Ingen succé för Amazon i Sverige – men jätten väntas växa på sikt 

– Vi har utformat Prime med användarvänlighet och relevans för kundernas ständigt föränderliga liv i åtanke, med gratis och snabba leveranser, ett stort urval av filmer och tv-serier och inte minst exklusiva erbjudanden. Men det här är bara början. Vi kommer att erbjuda ett ännu större urval av produkter, filmer och tv-serier i framtiden, säger Jamil Ghani, vice president på Amazon Prime, i ett pressmeddelande. 

Lanseringen av Prime är bara ett exempel på hur Amazon tar ytterligare kliv in på den svenska marknaden. Nyligen stod det även klart att tv-profilen Karin Lindström rekryterats till rollen som head of originals Norden på Amazon Prime Video. 

 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Amazon

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.